Un soi de orez transgenic ar putea lupta impotriva gastroenteritei

Vineri, 01 Noiembrie 2013, ora 20:48
1359 citiri
Un soi de orez transgenic ar putea lupta impotriva gastroenteritei

O echipa de la Universitatea din Tokyo a reusit sa produca, prin intermediul unui soi de orez transgenic, cantitati importante dintr-un anticorp care poate combate rotavirusurile aflate la originea gastroenteritei. Aceasta inflamatie a stomacului si intestinelor, intalnita frecvent dar rareori fatala in tarile dezvoltate, provoaca decesul a peste 700.000 de bebelusi in fiecare an in lume, informeaza Le Figaro.

Apa de orez preparata din aceasta forma transgenica a celei mai raspandite cereale din lume contine cantitati de anticorpi suficiente pentru a atenua diareea, una din manifestarile gastroenteritei, ce duce la deshidratarea brutala a organismului, au indicat testele realizate pe soareci, conform studiului publicat in Journal of Clinical Investigation.

In comparatie cu vaccinul care exista deja impotriva rotavirusului, acest nou mijloc de lupta permite evitarea conservarii la rece necesara vaccinurilor, intrucat anticorpii rezista pe termen nelimitat sub forma orezului. In plus, este mai usor de folosit si nu necesita interventia personalului medical.

Mai mult, daca eficienta sa va fi confirmata si pe persoane bolnave, va putea fi folosit impotriva a numeroase tulpini virale care circula in lume. Un prim test al proteinei purificate a orezului transgenic, realizat de o alta echipa de cercetatori pe copii din Bangladesh si prezentat in revista Gastroenterology, a aratat o scadere neta a severitatii diareii, neinsotita de efecte negative.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#orez gastroenteritei, #orez transgenic, #culturi orez , #Agricultura