Vezi cum vrea Poienaru subventii ilegale

Luni, 13 Iunie 2011, ora 10:13
1632 citiri
Vezi cum vrea Poienaru subventii ilegale

Stefan Poienaru a solicitat APIA subventii pentru un teren de aproape 8.500 de hectare imediat dupa ce a obtinut concesiunea asupra acestuia. Pentru acelasi teren mai cere subventii si un solicitant care lucreaza acest pamant din 2004. Pe cine va crede APIA?

 

Cunoscutul agricultor Stefan Poienaru a reusit sa incheie un contract de concesiune cu Administra?ia Domeniilor Statului (ADS) pe un teren de peste 8.000 de hectare, la 27 mai 2011. 

Astfel, Poienaru a intrat peste firma A&S International, concesionarul terenului din vara anului 2004, conform Adevarul.ro. 

Imediat dupa incheierea contractului cu ADS, Poienaru a solicitat Agen?iei de Pl??i ?i Interven?ie in Agricultur? (APIA) subventii de suprafata in valoare de peste 1,3 milioane de euro. 

Astfel, Poienaru doreste subventii pe terenul respectiv cu toate ca nu el este cel care l-a cultivat in primavara acestui an. 

Stefan Poienarul, administratorul societatii Vitifam Fetesti, a declarat pentru Adevarul ca legile in vigoare nu i-ar cere sa fi cultivat terenul in aceasta primavara pentru a abtine banii. 

"Pentru a solicita subventia, trebuie sa dovedesti ca detii terenul si ca exista culturi pe el. Nu eu am infiintat culturile de la Stelnica, nici nu aveam cum, pentru ca nu aveam titlu de proprietate acolo, dar legea nu imi cere asa ceva. Este de ajuns sa arat ca acolo exista infiintate culturile respective si sa fac dovada detinerii titlului de proprietate. Precizez ca, la incheierea concesiunii, eu am platit anticipat rede­venta pentru un an, deci mi se cuvine si subventia pe 2011", ne-a spus Stefan Poienaru.

In replica, reprezentantii A&S International arata ca Poienaru trebuia sa intre in proprietatea terenului printr-un proces-verbal, document pe care acesta nu il are. Ramane de vazut cum va face APIA lumina in acest caz.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#subventie suprafara, #stefan poienaru, #apia, #agricultura , #Agricultura