Dochia dupa decizia CCR: Nu ma astept la o intarire a cursului peste noapte, ci mai degraba la o reducere a presiunilor de depreciere

Marti, 21 August 2012, ora 14:29
1493 citiri
Dochia dupa decizia CCR: Nu ma astept la o intarire a cursului peste noapte, ci mai degraba la o reducere a presiunilor de depreciere

Povestea referendumului s-a incheiat odata cu decizia Curtii Constitutionale de a invalida scrutinul din 29 iulie, dar conflictul politic nu se opreste aici. Mai avem de muncit pana sa recastigam increderea investitorilor in mediul de afaceri romanesc.

Analistul financiar Aurelian Dochia a declarat, pentru Business24, ca politicienii trebuie sa gaseasca "resursele pentru a convietui", indiferent ca e vorba de presedinte, de membrii Parlamentului ori ai Guvernului. "In ultima instanta, e vorba de responsabilitate".

In ceea ce priveste evolutia monedei nationale in perioada urmatoare, analistul considera ca situatia se va stabiliza intr-o oarecare masura, deoarece decizia CCR pune capat unei perioade de incertitudine si creeaza premise favorabile pentru evolutia economiei nationale.

"Nu ma astept la o intarire a cursului peste noapte, ci mai degraba la o stabilizare si la o reducere a presiunilor de depreciere care au fost prevalente pana acum. Acest lucru va da posibilitatea Bancii Nationale sa fie un pic mai flexibila pentru ca, in ultima saptamana, e clar ca evolutia cursului a fost mult influentata de politica bancii de restrangere a lichiditatii de pe piata", a declarat Aurelian Dochia.

Ilie Serbanescu, dupa decizia CCR: Economic nu se va intampla nimic

Cabat: Nu vom asista la o apreciere puternica a leului dupa decizia CCR

Leul a continuat sa se deprecieze, in ziua invalidarii referendumului

#Aurelian Dochia opinie CCR, #decizie CCR referendum, #impact decizie CCR curs valutar , #Analiza economica