O noua misiune a FMI va veni, marti, la Bucuresti

Duminica, 22 Aprilie 2012, ora 16:25
1811 citiri
O noua misiune a FMI va veni, marti, la Bucuresti

O misiune a Fondului Monetar International, condusa de Jeffrey Franks, va veni la Bucuresti in perioada 24 aprilie - 7 mai 2012, pentru a cincea misiune de evaluare a acordului stand-by.

'Domnul Franks va ajunge pe data de 25 aprilie, va sta o zi dupa misiune si va pleca pe 9 mai. Domnul Franks va fi insotit de domnul Erik De Vrijer, care va deveni seful misiunii pentru urmatoarea vizita. Vizita FMI va avea loc in acelasi timp cu cea a echipei Comisiei Europene si a Bancii Mondiale. Autoritatile trateaza Aranjamentul ca fiind de precautie, ceea ce inseamna ca nu intentioneaza sa atraga resursele disponibile', a declarat Tonny Lybek, responsabilul FMI pentru Bulgaria si Romania, intr-un comunicat transmis Agerpres pe 12 aprilie.

Potrivit acestuia, reprezentantii misiunii se vor intalni cu autoritatile, reprezentantii partidelor politice, uniuni, asociatii de afaceri, banci si organizatiile societatii civile.

'Misiunea isi propune sa ofere o concluzie la sfarsitul vizitei', a mai afirmat oficialul FMI.

Consiliul Director al Fondului Monetar International /FMI/ a aprobat pe 22 martie cea de-a patra evaluare a acordului de tip preventiv cu Romania, punand la dispozitia Romaniei o noua transa, de 505 milioane de euro. Cu noua transa, Romania are la dispozitie de la FMI aproximativ doua miliarde de euro.

Vizita anterioara a misiunii comune a Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale a avut loc la sfarsitul lunii ianuarie - inceputul lunii februarie 2012, pentru cea de-a patra evaluare a acordului preventiv cu Romania.

Acordul dintre Romania si FMI a inceput la 31 martie 2011 si este unul de tip preventiv, ridicandu-se la 3,1 miliarde DST, respectiv 3,6 miliarde de euro, reprezentand aproximativ 300% din cota pe care Romania o are la FMI.

#FMI vizita Bucuresti, #misiune FMI Busucresti , #Analiza economica