Agricultura ar putea primi 1,05% din PIB in acest an, iar MAI are alocat 2,5% din PIB

Vineri, 30 Ianuarie 2009, ora 17:13
1579 citiri
Agricultura ar putea primi 1,05% din PIB in acest an, iar MAI are alocat 2,5% din PIB

Ministerul Administratiei si Internelor are alocat pentru acest an un buget de 2,5% din produsul intern brut (PIB), in timp ce Agricultura va primi echivalentul a 1,05% din PIB, au declarat astazi surse guvernamentale.

Ministerele care ar urma sa primeasca cele mai mari bugete sunt cele ale Educatiei (6% din PIB), Transporturilor (5% din PIB) si Sanatatii (4% din PIB).
Ministerul Comunicatiilor ar urma sa primeasca 0,5% din PIB, cel al IMM-urilor - 0,24% din PIB, Ministerul Afacerilor Externe are un buget de 0,17% din PIB, iar cel al Muncii - 0,67% din PIB (doar cheltuieli administrative in acest ultim caz).
Ministrul Muncii, Marian Sarbu, a precizat vineri, pentru NewsIn, ca bugetul asigurarilor sociale - care este un buget separat in cadrul bugetului general consolidat - este in acest an de 39,9 miliarde lei si va avea nevoie de un transfer de doar 70 de milioane lei de la bugetul de stat, pentru a compensa cresterea pensiilor cu 5%.


Ministerul Tineretului si Sportului va primi, potrivit acelorasi surse, 0,27% din PIB, iar Ministerul Turismului are alocat doar 0,041% din PIB.
Ministerele care au prezentat deja bugetele ce le-au fost alocate sunt cele ale Culturii (0,19% din PIB), Sanatatii (4%), Dezvoltarii Regionale si Locuintei (0,64%), Mediului (0,28%) si Educatiei, Cercetarii si Inovarii (6%).
Cercetarea, inclusa in Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, va primi in acest an doar 0,18% din PIB.


Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat vineri ca a cerut 0,60% din PIB pentru domeniul sau, adica 3,4 miliarde de lei, dar ca bugetele sunt, inca, in discutie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#buget, # agricultura, # PIB , #Buget