Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Instalatiile pentru Irigatii, subventionate de la Buget in 2002

Instalatiile pentru Irigatii, subventionate de la Buget in 2002
In anul 2002 vor fi alocate 560 miliarde lei din Fondul "Dezvoltarea agriculturii romanesti" pentru subventionarea achizitionarii instalatiilor pentru irigatii.

Din acesti bani se acopera 70% din pretul de achizitie (inclusiv TIn anul 2002 vor fi alocate 560 miliarde lei din Fondul "Dezvoltarea agriculturii romanesti" pentru subventionarea achizitionarii instalatiilor pentru irigatii.

Din acesti bani se acopera 70% din pretul de achizitie (inclusiv TVA) al instalatiilor pentru irigatii.

Aceasta masura va fi luata deoarece si 2002 va fi un an secetos, iar Guvernul vrea sa diminueze, pe cat posibil, efectele secetei asupra productiilor agricole.

O alta solutie avuta in vedere de catre Guvern pentru diminuarea efectelor secetei vizeaza obtinerea unui credit extern de 10 milioane dolari, cu care sa se cumpere echipamente de irigatii.

Primul Ministru a admis, citat de presa, ca desi in acest an ar putea exista aproximativ 1 milion de hectare irigate, situatia nu este multumitoare.

Fara o extindere a sistemului de irigatii in anii urmatori s-ar obtine in continuare productii modeste, de 2.000-3.000 de kilograme la hectar, lucru ce nu ar permite Romaniei sa se considere o economie de piata.


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 816 ori