Bechtel: E mai mai ieftin sa construiesti autostrazi cu bani de la buget

Marti, 07 Aprilie 2009, ora 13:59
1353 citiri
Bechtel: E mai mai ieftin sa construiesti autostrazi cu bani de la buget

 Directorul de proiect al companiei Bechtel Mike Mix a declarat astazi ca e mai rapid si mai economic sa se dezvolte proiecte de infrastructura cu bani de la bugetul de stat, decat pe banii constructorului, mai ales in actualul context economic.

Oficialul Bechtel a declarat ca, in actualul context economic, marile proiecte de infrastructura ar trebui finantate de la bugetul de stat si nu din fonduri private.

Discutiile privind finantarea proiectelor de constructie de autostrazi vin in contextul in care Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) intentioneaza sa lanseze o noua strategie de finantare a marilor proiecte de infrastructura rutiera, care presupune concesionarea lucrarilor catre consortii internationale care vor lua "la pachet" cu aceste lucrari si portiuni existente deja, pe care le vor administra pe 20 sau 25 de ani, in functie de oferte si de rezultatele licitatiilor ce vor fi organizate in acest sens.

Potrivit lui Berceanu noua stategie va lua de pe umerii statului povara finantarii proiectelor scumpe de autostrada, va debloca o parte a fondurilor, care ar putea fi astfel utilizate pentru drumurile nationale.

Ministrul transporturilor declara in luna ianuarie ca statul a platit companiei Bechtel 624 milioane euro si mai de platit o datorie de 77 milioane euro pentru lucrari certificate de anul trecut si alte 60 de milioane pentru lucrari care nu au fost inca certificate.

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#autostrazi, #buget, #fonduri, #infrastructura, #lucrari, #private , #Buget