CC vrea sa reduca timpul mediu alocat unei investigatii cu 30%

Sambata, 18 Septembrie 2010, ora 13:03
1241 citiri
CC vrea sa reduca timpul mediu alocat unei investigatii cu 30%

Consiliul Concurentei (CC) vrea sa reduca timpul mediu alocat unei investigatii cu 30%, de la 26 luni in prezent la 18 luni, recomandare aflata si in raportul de audit elaborat de Banca Mondiala, a anuntat sambata presedintele institutiei, Bogdan Chiritoiu, potrivit NewsIn.

Institutia intentioneaza sa finalizeze in acest an toate anchetele demarate in anii anteriori, mai putin cea privind intelegerea dintre companiile petroliere in stabilirea pretului la carburanti, sustine Chiritoiu.

De altfel, inca de la inceputul anului presedintele CC a declarat ca isi propune sa finalizeze in 2010 toate investigatiile declansate in anii anteriori.

Bogdan Chiritoiu a spus ca, pana la finalul anului cel mai probabil, vor fi finalizate cinci din cele sase anchete demarate in domeniul farmaceutic.

Pe langa acestea vor fi finalizate cele din domeniul telecomunicatiilor si de la Posta Romana.

Oficialul CC a mai spus ca institutia nu calculeaza un cost pentru fiecare investigatie, dar a mentionat ca, in medie, cheltuielile pentru un inspector se ridica la 25.000 de euro pe an.

De asemenea, el a spus ca 85% din bugetul institutei il reprezinta cheltuielile salariale.

Numarul investigatiilor declansate anul trecut s-au dublat fata de anul 2008.

La 31 decembrie 2009, erau in curs de desfasurare 55 de investigatii, dintre care 31 declansate in anul 2009, iar 24 in anii anteriori. 

#Chiritoiu investigatii companii timp , #Buget