Cezar Preda: 50 de parlamentari PDL ar putea sa nu voteze bugetul pe 2011

Vineri, 29 Octombrie 2010, ora 17:00
1054 citiri
Cezar Preda: 50 de parlamentari PDL ar putea sa nu voteze bugetul pe 2011

Vicepresedintele PDL Cezar Preda a declarat, vineri, la Buzau, ca o parte dintre parlamentarii partidului sau ar putea sa nu voteze proiectul legii bugetului de stat pe 2011, daca banii nu vor fi alocati corespunzator pentru intreaga tara, relateaza NewsIn.

Preda a criticat alocarea fondurilor de la guvern catre administratiile locale.

"Banii s-au dus in 2010 si in 2009 numai in anumite judete.

Eu cred ca exista obligatia premierului Boc sa construiasca un buget pentru intreaga Romanie.

In sud-estul Romaniei, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei, sunt judete care nu au fost luate in calcul corect de catre premierul Romaniei.

El s-a concentrat sa duca fonduri si proiecte foarte multe, din bugetul tarii, in Arad, in Suceava, in Dambovita, in Cluj. Acolo s-au concentrat de doi ani", a afirmat Cezar Preda, citat de Realitatea Tv.

Vicele democrat-liberal a mai spus ca Buzaul este unul dintre judetele dezavantajate.

"Judetul Buzau are 500.000 de locuitori si nu a primit bani, nici din aceasta componenta saraca a bugetului, atat cat trebuia.

I-am spus asta premierului. (...) Oamenii nu mai au garduri la case, n-au podete sa treaca copiii sa se duca la scoala, iar in anumite orase facem poduri in stranduri, facem sali de sport in comune cu o 1.500 de locuitori si in judetul Buzau avem comune cu 10.000 de locuitori in care numai copii sunt 1.500 si nu avem o sala de sport, desi proiectele sunt depuse din 2006", a adaugat el.

In acest sens, Cezar Preda a fost de parere ca bugetul de stat este pentru Guvernul Boc mai periculos decat motiunea de cenzura a opozitiei.

"Problema Guvernului Boc este bugetul pe 2011.(...) Daca nu se repara si nu se aloca banii Romaniei, asa putini cum sunt, pentru toate comunitatile, atunci guvernul Boc are cea mai mare problema...mai mare decat motiunea de cenzura. Aceea ca parlamentarii nu vor vota bugetul.

(...) Problema pe care o are este, repet, de alocare a resurselor, si asa mici ale Romaniei, pe 2011, pentru ca in primii doi ani resursele acestea mici nu au acoperit intreaga tara ", a spus Preda, care a adaugat ca este in asentimentul a 50 de parlamentari PDL din sudul si sud-estul tarii. El a criticat si modul de aprobare a proiectelor care beneficiaza de fonduri europene.

"Nu discut aici de banii europeni, care trebuie accesati, desi am foarte multe de spus despre modul cum s-au dat banii pe 322 si pe 125 (masurile 322 si 125, referitoare la refacerea infrastructurii in mediul rural si, respectiv, imbunatatirea infrastructurii pentru dezvoltarea agriculturii si silviculturii, n.r.).

Stie toata tara. S-au dus jumatate din proiecte in judetul Dambovita, ca e presedintele acestei institutii de acolo. 

#cezar, # preda, # buget, # parlamentari , #Buget