Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Deputatii din comisia de buget au aprobat eliminarea accizelor pentru gospodariile care produc 250 de litri alcool

Deputatii din comisia de buget au aprobat eliminarea accizelor pentru gospodariile care produc 250 de litri alcool
Gospodariile individuale care produc pana la 250 de litri de alcool pur nu vor mai plati accize, potrivit amendamentelor aduse initiativei legislative pentru modificarea Legii privind Codul fiscal, aprobate, marti, de deputatii din Comisia pentru buget, finante si banci.

De asemenea, deputatii au aprobat un amendament potrivit caruia producatorii individuali de vin nu vor mai constitui antrepozite fiscale pentru cantitati de pana la 60 de vagoane de vin pe an.

"Erau vreo cinci proiecte de modificare a Codului fiscal, fiecare cu initiativa sa, in legatura cu accizarea tuicii si a bauturilor spirtoase in gospodariile individuale taranesti. S-a obtinut prin vot sa eliminam acciza in gospodariile individuale la rachiurile si tuica obtinuta din fructe, pana la 250 de litri de alcool puritate 100 la suta, adica aproximativ 500 de litri de tuica, daca vorbim de cei care produc bauturi mai slabe, din punct de vedere al gradelor de tarie. De asemenea, s-a decis neantrepozitarea fiscala a unei cantitati de pana la 60 de vagoane de vin pe an la producatorii individuali de vin", a precizat, pentru AGERPRES, presedintele comisiei, Aurel Gubandru.

Potrivit Ministerului Agriculturii, autoritatile romane au propus Comisiei Europene exceptarea de la plata accizelor a unei cantitati de 100 de litri de tuica si rachiuri din fructe destinate consumului propriu, pentru gospodariile individuale.

Astfel, pentru cei care realizeaza o productie anuala cuprinsa intre unu si cinci hectolitri se propune o accizade 25 la suta din acciza standard iar pentru cei care realizeaza o productie anuala intre cinci si 10 hectolitri, o acciza de 50 la suta din acciza standard. Acciza standard este de 10,35 lei.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 708 ori