Dispute in Comisiile de buget

Sambata, 18 Decembrie 2010, ora 11:50
1496 citiri
Dispute in Comisiile de buget

Presedintele Comisiei din buget din Camera, Viorel Stefan (PSD), a criticat sambata dimineata MFP pentru modul in care a construit bugetul unor institutii precum Curtea de Conturi si Senatul, amenintand ca alesii PSD ar putea parasi sedinta in care se dezbate bugetul pe 2011, relateaza NewsIn.

"PSD a cerut o pauza de consultari pentru a clarifica daca mai putem continua dezbaterile in conditiile in care Ministrerul de Finante, folosind forta colitiei de guvernare, se comporta in mod abuziv. Este inadmisibil ca MFP sa amputeze fondurile puterii judecatoresti fara sa aibe competente constitutionale in aceasta materie.

Este inadminsibil ca MFP sa amputeze fondurile Curtii de Conturi, care determina functionarea la nivel de avarie a Curtii de Conturi, singura institutie abilitata sa verifice ce face MFP, este ca si cum un inspecteor de la Administratia Fiscala, care ma verifiica pe mine daca am declarat veniturile corect ar fi la mana mea sa-i asigur sau nu salariu.

Nu exista un astfel de comportament intr-o lume civilizata. Nu poate MFP sa aprobe sau nu fondurile celui care il controleaza", a explicat Stefan.

Social-democratul a criticat si abodarea unui comportament similar si in relatia cu Parlamentul.

"Iata, Senatul are un buget aprobat in plenul acestei camere, aprobat in Monitorul Oficial, are putere de lege, aceasta hotarare a Senatului, iar MFP, incalcand orice norma legala si constitusionala, amputeaza sumele din aceasta decizie.

Opozitia a cerut o pauza de consultari pentru clarifica daca putem merge mai departe incalcand in mod abuziv prev constitutionale.

Daca nu ajungem la o clarificare in legatura cu aceste aspecte, noi ne rezervam dreptul de a nu intra la lucrari si sa-i rugam pe colegii din colaitia de guvernare sa isi asigure cvorumul pentru desfasurarea lucrarilor", a conchis Viorel Stefan.

Sedinta Comisiilor de buget a continuat, in absenta PSD, cu adoptarea bugetului MAE in forma stabilita de Guvern. Ulterior, reprezentantii PSD in cele doua comisii au revenit la sedinta, motivand ca urmeaza a fi discutat bugetul justitiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dispute, #comisia, #buget , #Buget