Electrica vrea sa construiasca trei hidrocentrale pe raul Cibin

Vineri, 01 Februarie 2008, ora 15:23
2517 citiri
Electrica vrea sa construiasca trei hidrocentrale pe raul Cibin

Electrica vrea sa ridice,pana in 2010, trei hidrocentrale, in judetul Sibiu, investitiile fiind de aproximativ 56 milioane euro, si vor fi suportate din bugetul companiei, a declarat, pentru NewsIn, directorul de proiecte energetice neconventionale al filialei Electrica din Sibiu, Ioan Pascu.

Primele doua unitati vor fi ridicate in aval de barajul Gatul Berbecului, si vor avea 5,4 Megawati si respectiv 2,6 Megawati, investitia totala fiind de 24 milioane euro. "Deocamdata suntem in faza proiectelor de fezabilitate, iar termenul de finalizare a documentatiei este 28 februarie 2008", a spus Ioan Pascu. Potrivit acestuia, termenul de finalizare a executiei este de maxim doi ani si jumatate.

O a treia hidrocentrala va fi ridicata la izvoarele Cibinului, intre Gura Raului si Paltinis, va avea opt Megawati, iar termenul de finalizare a documentatiei este 30 aprilie 2008. Proiectul va costa circa 16 milioane de euro.

"Toate cele trei hidrocentrale vor fi construite pe baza reglementarilor europene si sunt incluse in planul national de strategie energetica", a mai spus Pascu.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>
Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.