Functionarii publici, obligati sa returneze sporurile incasate in 2008-2010

Marti, 08 Mai 2012, ora 15:01
1289 citiri
Functionarii publici, obligati sa returneze sporurile incasate in 2008-2010

Camera Deputatilor a adoptat, marti, cu 234 voturi "pentru" si nici un vot impotriva, proiectul de lege privind amnistia fiscala pentru circa 300.000 de functionari publici obligati sa returneze sporurile incasate in 2008-2010.

Deputatii au aprobat proiectul care prevede stabilirea unor masuri referitoare la drepturile salariale ale personalului din sectorul bugetar platit din bugetul general consolidat, drepturi stabilite in baza contractelor sau acordurilor colective de munca si pe baza hotararilor consiliilor locale sau judetene.

Dupa vot, toti reprezentantii grupurilor parlamentare au aratat ca este un act de justitie votarea acestui proiect.

UDMR a depus, in 20 martie, la Parlament, proiectul de lege privind amnistia fiscala pentru circa 300.000 de functionari publici obligati sa returneze sporurile incasate in 2008-2010, anunta la acel moment Laszlo Borbely.

In expunerea de motive a proiectului sunt invocate "buna credinta", atat a angajatorilor care au achitat sporurile in baza contractelor/acordurilor de munca, cat si a angajatilor, dar si practica neunitara a instantelor judecatoresti privind procesele cu contestatii ale deciziilor Curtii de Conturi.

Cabinetul Mihai Razvan Ungureanu se angajase, prin programul de guvernare, sa aprobe in acest an proiectul legii privind amnistia fiscala pentru functionarii publici, dupa ce UDMR a solicitat aplicarea acestei masuri pentru functionarii publici obligati de Curtea de Conturi sa restituie sporurile salariale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#functionari publici returnare sporuri, #sporuri funcionari publici, #lege aministie fiscala , #Buget