Garda Financiara a atras la buget 4,3 milioane lei in noiembrie

Luni, 16 Noiembrie 2009, ora 13:19
1199 citiri
Garda Financiara a atras la buget 4,3 milioane lei in noiembrie

Garda Financiara a desfasurat 3.920 actiuni de control operativ si inopinat in perioada 1-8 noiembrie, in urma carora a atras la buget sume suplimentare de 4,3 milioane lei (1 milion euro) si a confiscat bunuri de 708.651 lei, a anuntat, luni, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), intr-un comunicat preuat de NewsIn.

Din suma atrasa la buget au fost incasate aproape 2,8 milioane lei.

Totodata, dintre actele de control incheiate, 99 dosare au fost inaintate organelor de urmarire penala, pentru un prejudiciu in suma totala de 78,4 milioane lei.

Actiunile de control desfasurate de comisarii Garzii Financiare au vizat respectarea disciplinei financiar-fiscale, a normelor de comert, realitatea si legalitatea operatiunilor comerciale, precum si monitorizarea achizitiilor intracomunitare, se mai arata in comunicat.

ANAF este o institutie publica cu personalitate juridica aflata in subordinea Ministerului Finantelor Publice, in cadrul careia functioneaza Garda Financiara, Autoritatea Nationala a Vamilor, directiile generale ale finantelor publice judetene, Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti si Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili. 

#garda, # financiara, # buget, # lei , #Buget