Ialomitianu: Reducerea CAS, mai necesara decat marirea salariilor si pensiilor

Luni, 27 Februarie 2012, ora 18:36
1319 citiri
Ialomitianu: Reducerea CAS, mai necesara decat marirea salariilor si pensiilor

Fostul ministru de Finante, Gheorghe Ialomitianu, a declarat luni ca, intre o decizie de majorare a salariilor si pensiilor si cea de scadere a CAS, el ar opta pentru cea dea doua varianta, precizand ca datele din luna ianuarie arata ca rezultatele pe T1 vor permite asemenea masuri.

"Daca rezultatele financiare pe T1 sunt bune, si imi doresc lucrul acesta, coalitia poate sa ia o decizie fie sa majoreze salariile si pensiile cu un anumit procent, fie sa reduca CAS. Pentru mediul de afaceri cel mai bine ar fi reducerea contributiilor sociale, chiar ar fi o continuare a politicii Guvernului Boc, pentru crearea de locuri de munca. Sigur ca deciziile se vor lua in coalitie", a explicat Gheorghe Ialomitianu.

Fostul ministru de Finante a aratat ca "in ianuarie 2012 fata de ianuarie 2011 avem o diferenta in plus de 1,6 miliarde lei, un rezultat foarte bun", prin urmare, "daca se va continua trendul acesta, eu cred ca se va putea lua o decizie in sensul majorarii salariilor si indexarii pensiilor, sau scaderii CAS".

Intrebat pentru ce ar opta, intre cele doua variante, Ialomitianu a raspuns ca este "mai mult pentru crearea de locuri de munca", prin urmare, pentru scaderea CAS. "Sigur ca trebuie sa ne gandim si la ceea ce s-a intamplat cand s-au redus salariile cu 25%, din care am reusit sa dam 15%, pentru ca avem obligatia sa dam diferenta, la fel si in cazul actualizarii pensiilor la rata inflatiei.

Dar, in acelasi timp trebuie sa ne gandim la toti salariatii, nu doar cei finantati din veniturile bugetare. Trebuie sa ne gandim si la cei din sectorul privat. Deci scaderea CAS ar fi o varianta mai buna", a argumentat Gheorghe Ialomitianu.

#Gheorghe Ialomitianu reducere CAS, #Gheorghe Ialomitianu majorare salarii pensii, #Gheorghe Ialomitianu fost ministru Finante , #Buget