IKEA Romania si-a bugetat pentru urmatoarele 12 luni pentru promovare 2,5 milioane euro

Miercuri, 19 August 2009, ora 13:24
1496 citiri
IKEA Romania si-a bugetat pentru urmatoarele 12 luni pentru promovare 2,5 milioane euro

Retailerul de mobilier si accesorii pentru casa IKEA Romania si-a bugetat pentru urmatoarele 12 luni pentru segmentul de marketing si promovare suma de 2,5 mil. euro, la fel ca in anul precedent, din care circa 1,3 mil. euro pentru realizarea catalogului companiei pentru 2010, relateaza NewsIn.

"Pentru realizarea catalogului IKEA 2010, care va fi distribuit incepand cu luna septembrie a acestui an, a fost alocata suma de 1,3 milioane euro. Catalogul contine mai putine produse decat in anul precedent, adica aproximativ 3.200 de articole in prezent", a declarat miercuri directorul de marketing al IKEA Romania, Mihaela Muresan.

Reprezentantii IKEA au spus ca au in plan, pentru urmatorii ani, deschiderea unui nou magazin, investitia medie pentru o astfel de locatie fiind de 25 milioane euro. "Nu pot spune cu siguranta cand va fi inaugurat un nou magazin.

Investitia medie pentru o locatie IKEA este de 25 milioane euro, iar constructia propriu-zisa dureaza un an si jumatate", a precizat retail-managerul IKEA Romania, Cornel Oprisan. In plus, Oprisan a declarat ca isi pastreaza estimarile privind cifra de afaceri a companiei din acest an, preconizand o crestere de circa 12% fata de anul precedent.

Retailerul de mobilier IKEA activeaza pe piata din Romania din anul 2007 si are in prezent 500 de angajati pentru reprezentanta de la Bucuresti. Magazinul IKEA din zona comerciala Baneasa a comercializat, in perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2008, peste 13 milioane de produse, in timp ce vanzarile totale au fost de 104,7 milioane de euro (TVA inclus), iar numarul vizitatorilor a depasit trei milioane.

Marca IKEA a fost inregistrata in anul 1943 in Suedia, iar majuscule din denumirea companiei provin de la initialele numelui fondatorului, Ingvar Kamprad, numele fermei unde a crescut, Elmtaryd, si numele satului in care se gasea ferma, Agunnaryd. Magazinul din Romania este cel de-al 253-lea deschis in a 35-a tara. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#IKEA, # investitie, # marketing, # retailer , #Buget