MDRT a lansat noi oportunitati de finantare prin ESPON

Miercuri, 26 Ianuarie 2011, ora 17:29
887 citiri
MDRT a lansat noi oportunitati de finantare prin ESPON

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), in calitate de Autoritate Nationala pentru programul ESPON, a lansat noi oportunitati de finantare a cercetarii teriroriului european in cadrul Programului ESPON 2013 - Reteaua europeana de observare a dezvoltarii si coeziunii teritoriale, informeaza NewsIn.

"Termenul limita pentru transmiterea proiectelor este 21 martie 2011, iar bugetul total disponibil este de 5.493.000 euro", se arata intr-un comunicat emis miercuri de MDRT.

Apelurile se adreseaza institutiilor de cercetare din domeniul dezvoltarii teritoriale si autoritatilor publice interesate de studierea unor fenomene teritoriale nationale sau locale intr-un context european extins.

Astfel, apelul pentru propuneri de proiecte in cadrul Prioritatii 1 - Cercetare aplicata in domeniul dezvoltarii teritoriale, competitivitatii si coeziunii teritoriale are un buget disponibil de 3,1 milioane euro.

"Sunt asteptate propuneri de proiecte pe urmatoarele tematici: European Regions: Potential Contribustion to the EU 2020 Strategy (Contributia regiunilor din Europa la Strategia 2020), Territorial Scenarios and Visions for Europe (Scenarii teritoriale si viziunea asupra Europei), Territorial Potentials for a Greener Economy (Potentialul teritorial pentru o economie mai verde) si Territorial Governance - Best Practices for New Perspectives (Guvernanta teritoriala - Bune practici pentru perspective noi)", potrivit ministerului.

Totodata, exista si un apel pentru expresii de interes in cadrul Prioritatii 2 - Analize focalizate spatial, realizate la cererea utilizatorilor/Etapa 1 (formularea de tematici de cercetare), precum si un apel pentru propuneri de proiecte in cadrul Prioritatii 3 - Platforma si instrumente stiintifice - Sistem de monitorizare si raportare teritoriala la nivel UE, avand un buget de 598.000 euro. 

#espon, #finantare, #mdrt , #Buget