Oamenii de afaceri cer Ministerului de Finante sa prezinte un Buget multianual 2014-2016

Joi, 08 August 2013, ora 14:45
1438 citiri
Oamenii de afaceri cer Ministerului de Finante sa prezinte un Buget multianual 2014-2016

Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) cere Ministerului de Finante, respectiv ministrului Bugetului sa prezinte, conform angajamentelor asumate, un Buget multianual 2014-2016, se arata joi, intr-un comunicat al AOAR.

"AOAR considera esentiala construirea Bugetului multianual pentru a fi oferita o minima garantie privind realismul si determinarea de a respecta angajamentele de realizare a viitorului Acord de Parteneriat ce va fi convenit intre Romania si UE, conditie minima pentru utilizarea celor 40 miliarde euro alocate tarii noastre din Bugetul UE 2014-2020. AOAR revine cu solicitarea ca finantarea proiectelor publice in perioada 2014-2016 sa permita atragerea maximala de fonduri europene, eliminand cat mai mult posibil finantarile exclusive de la Bugetul de Stat, practici care au dus in numeroase cazuri la risipa banului public", se arata in document.

De asemenea, AOAR mai cere ca in Bugetul multianual 2014-2016 sa se prevada finantarea adecvata a unor politici publice din domeniul educatiei in principal a invatamantului tehnologic (profesional/dual) sau a asigurarii conditiilor adecvate pentru "clasa zero".

"AOAR cere ministrului Bugetului sa includa in Bugetul de Stat finantarea ministerelor numai pe baza de politici publice transparente, pentru a caror realizare sunt prezentate planuri de actiune, bazate pe obiective si indicatori masurabili", mai arata documentul citat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#buget multianual Romania, #solicitari oameni afaceri MFP, #finantare proiecte publice, #transparenta guvernare, #indicatori monitorizare politici publice , #Buget