Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Penalizari de un milion de lei pentru canicula

Penalizari de un milion de lei pentru canicula
Aproape 400.000 de euro, echivalentul a peste un milion de lei, este suma colectata din amenzile date de Inspectia Muncii in ultima luna angajatorilor care nu au respectat legislatia privind masurile pe timp de canicula. Reprezentantii institutiei cu rol de control spun ca in nici o vara de pina acum nu s-au mai dat amenzi in valoare atit de mare, dar este si prima data cind Romania a fost sub cod rosu.

Intr-o luna, din 22 iunie si pina miercuri, 25 iulie 2007, 4.302 unitati au fost controlate sis-au aplicat peste 4.000 de masuri de remediere, aproape 600 de avertismente contraventionale si peste 250 de amenzi. In total, inspectorii au varsat la bugetul statului aproape 1,2 milioane de lei din neregulile patronilor, potrivit raportului realizat de Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat adjunct la Inspectia Muncii.

Mai mult de jumatate din cuantumul total al amenzilor a fost obtinut in urma controalelor facute pe baza avertizarii de cod rosu, emisa marti, a doua zi cu temperaturi de peste 41 de grade Celsius. In cele doua zile cu temperaturi extreme inspectorii au verificat in principal "modificarea, reducerea si chiar intreruperea programului de lucru in unitatile care nu puteau asigura conditiile de mediu precizate de legislatia in vigoare", adauga Bratu.

Continuarea in <a href=http://www.cotidianul.ro/index.php?id=12630&art=32968&cHash=669ef104d5>Cotidianul</a>

<b>Bloombiz</b>Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 801 ori