Pod rutier peste Prut, la Ungheni. Studiul de fezabilitate costa 600.000 euro

Marti, 16 Septembrie 2014, ora 15:56
1401 citiri
Pod rutier peste Prut, la Ungheni. Studiul de fezabilitate costa 600.000 euro
cubreacov.wordpress.com

CNADNR asteapta oferte pentru realizarea unui studiu de fezabilitate necesar constructiei unui pod rutier catre Republica Moldova, peste Prut, la Ungheni, costul fiind estimat pana la 2,69 milioane lei (611.000 euro), cu TVA.

Termenul pentru finalizarea proiectului este de 12 luni de la data atribuirii, transmite Mediafax.

Serviciile, finantate de la bugetul de stat, vor fi adjudecate prin licitatie deschisa, pentru pretul cel mai scazut, iar termenul pentru primirea ofertelor a fost stabilit la 29 octombrie.

Discutiile dintre Romania si Republica Moldova privind constructia unui pod la Ungheni se duc de aproape un deceniu. In perioada interbelica, peste Prut existau mai mult de 20 de poduri, atat rutiere, cat si de cale ferata, insa cele mai multe au fost distruse in al doilea Razboi Mondial."Proiectul are ca scop crearea unei cai de comunicatie moderna cu implicatii in dezvoltarea regionala a zonei, a fluidizarii traficului, cresterea sigurantei utilizatorilor, micsorarea timpilor de parcurs, scaderea poluarii la toate nivelele in zonele in prezent tranzitate, scurteaza legaturile rutiere cu Republica Moldova, Ucraina si Rusia. Pe langa valenta internationala, podul peste Prut la Ungheni va deservi in bune conditii traficul de pe teritoriul Romaniei", se arata in caietul de sarcini.

Ungheni este o localitate din judetul Iasi, pe malul vestic al raului Prut, in dreptul orasului omonim din Republica Moldova, cu care a alcatuit in trecut aceeasi localitate.

Contractul pentru realizarea studiului este evaluat la 1,84 milioane lei fara TVA, suma la care se vor raporta ofertantii in alcatuirea propunerii financiare. Ulterior, CNADNR poate opta pentru achizitia unor servicii suplimentare de 334.647 lei, astfel incat valoarea estimata totala a contractului este de 2,17 milioane lei, fara TVA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pod rutier Prut, #pod rutier Ungheni , #Buget