Ponta despre acciza pe carburant: Daca as putea, nu as introduce-o deloc

Luni, 09 Decembrie 2013, ora 18:15
1546 citiri
Ponta despre acciza pe carburant: Daca as putea, nu as introduce-o deloc

Premierul Victor Ponta a precizat, luni, ca l-a informat pe presedintele Traian Basescu asupra intentiei Executivului de a amana introducerea accizei pe carburant si ca, daca economia ar permite, ar renunta la aceasta masura.

"Eu l-am informat pe presedinte si sunt convins ca in felul acesta putem sa vedem toate efectele. Sa va spun cinstit: daca pot sa nu o introduc (acciza pe carburant n.r.) deloc, n-as introduce-o deloc", a spus primul ministru, luni, la sediul BNR.

Intrebat cum a primit propunerea presedintelui de a amana introducerea accizei pe carburant pana la 1 iulie 2014, premierul a replicat: "Cand nu ai nicio grija sa faci platile de zi cu zi, poti sa propui orice".

El a spus ca nu are in vedere reducerea bugetului Ministerului Dezvoltarii, asa cum a sugerat seful statului subliniind ca banii sunt destinati scolilor, spitalelor, drumurilor judetene si locale, canalizarii.

"Ministerul Dezvoltarii nu cheltuie niciun ban, decat pe salarii. Banii pusi acolo sunt pentru scoli, spitale, judetene si locale, drumuri judetene si locale, canalizari (...) Atunci cand era doamna Udrea ministru, in 2010-2011, erau chiar mai multi (n.r. bani)'', a adaugat Victor Ponta.

#accize carburant, #ponta accize , #Buget