Proiectul bugetului, in dezbatere in Parlament in 12 decembrie

Luni, 21 Noiembrie 2011, ora 16:03
1088 citiri
Proiectul bugetului, in dezbatere in Parlament in 12 decembrie

Proiectul de buget pe anul 2012 ar urma sa intre in dezbaterea din plenul celor doua Camere reunite in 12 decembrie, a declarat Sever Voinescu, purtatorul de cuvant al PDL.

Potrivit lui Voinescu, la sedinta conducerii PDL s-a discutat ca, pana vineri, proiectul de buget de stat pe anul viitor sa fie adoptat de Guvern, urmand ca in 28 noiembrie sa ajunga in Parlament.

Biroul permanent al PDL a stabilit, luni, calendarul de adoptare in Parlament a proiectului bugetului de stat pe anul 2012, proiect ce ar urma sa intre in dezbaterea din plenul celor doua Camere reunite in 12 decembrie, a declarat Sever Voinescu, purtatorul de cuvant al PDL.

"Proiectul bugetului va ramane in dezbaterea comisiilor de specialitate pana pe 5 decembrie pentru amenadamente, iar in perioada 5 decembrie - 11 decembrie va fi dezbatut in comisiile de specialitate, urmand ca pe 12 decembrie bugetul sa intre in plenul celor doua Camere", a adaugat Sever Voinescu.

Si ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat, luni, inaintea sedintei BPN al PDL, ca proiectul bugetului de stat pe anul viitor si cel al asigurarilor sociale vor fi adoptate vineri in Guvern si probabil luni aceste proiecte vor ajunge in Parlament pentru a fi analizate.

Intrebat daca ministerele sunt multumite de alocarile din proiectul de buget pe anul viitor, Ialomitianu a raspuns: "Nici eu nu sunt multumit cu sumele prinse in buget, as fi vrut mai mult, dar trebuie sa fim prudenti, vedeti ce se intampla pe pietele internationale, dar marea majoritate a tarilor din UE trebuie sa ia masuri de ajustare, vedeti si Cipru a hotarat sa inghete salariile pe o perioada de doi ani. Trebuie sa fim prudenti, pentru ca furtuna nu a trecut si eu cred ca Guvernul a dovedit responsabilitate in alocarea sumelor. Trebuie sa fim prudenti, sa evitam - Doamne, fereste! - o situatie care ne-ar crea mari probleme".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#buget 2012, #proiect buget 2012 Parlament, #camere reunite Parlament buget 2012 , #Buget