Rectificare bugetara cu iz social in octombrie: Plata arieratelor, singura miza pentru companii

Luni, 15 Octombrie 2012, ora 17:55
1998 citiri
Rectificare bugetara cu iz social in octombrie: Plata arieratelor, singura miza pentru companii

Guvernul va aloca la rectificarea bugetara de la sfarsitul lunii octombrie sume suplimentare pentru spitale, indemnizatii pentru insotitorii persoanelor cu dizabilitati, plata arieratelor catre firme si a pensiilor recalculate, potrivit Ministerului Finantelor Publice.

Banii provin din taxele pe licentele telecom si redistribuirea de la unele pozitii bugetare, anunta Mediafax.

Ultima rectificara bugatara a fost efectuata de Guvern in 23 august, iar atunci Cabinetul Ponta a alocat 500 de milioane de lei pentru plata arieratelor catre firme si 100 milioane lei pentru primariile care nu mai au bani de salarii, inca 100 de milioane lei fiind alocati pentru plata insotitorilor persoanelor cu dizabilitati.

Banii care se vor aloca, proveniti din veniturile suplimentare, nu vor conduce la cresterea deficitului bugetar de 2,2% din PIB, convenit cu institutiile financiare internationale, precizeaza MFP in comunicat.

Veniturile suplimentare, de 900 milioane lei, sunt realizate prin vanzarea licentelor de telefonie mobila si prin redistribuire de la unele pozitii bugetare la care s-au inregistrat economii, fara afectarea functionarii institutiilor publice respective si cu respectarea principiului eficientei alocarilor bugetare, se mentioneaza in comunicatul Finantelor.

Operatorii de telefonie mobila vor plati 682,14 milioane de euro pentru licentele telecom, in doua transe, respectiv 204,14 milioane euro pana la 30 noiembrie si 477,99 milioane euro pana la 30 iunie 2013.

Licitatia ANCOM, sub asteptari: Statul obtine aproximativ 682 milioane de euro

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca realocarea de fonduri pentru functionarea in continuare a statului este in suma de 1,3 miliarde lei, el criticand guvernarea PDL pentru faptul ca nu a alocat resurse financiare si pentru sfarsitul acestui an.

Guvernul a obtinut 1,3 mld. de lei, necesari pentru functionarea statului in acest an

Ministerul Agriculturii va primi 100 de milioane de euro la rectificarea bugetara de la sfarsitul lunii octombrie, a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, in cadrul unei conferinte de presa.

Constantin: Ministerul Agriculturii primeste 100 milioane de euro la rectificarea bugetara

#rectificare bugetara 2012, #Guvern Ponta finantare spitale, #Guvern Ponta rectificare bugetara, #rectificare bugetara arierate firme , #Buget