Reduceri in bugetul Primariei Capitalei. Stadionul Lia Manoliu ramane cu mai putini bani

Luni, 28 Februarie 2011, ora 23:13
5313 citiri
Reduceri in bugetul Primariei Capitalei. Stadionul Lia Manoliu ramane cu mai putini bani

Cele mai importante modificari aduse proiectului de buget pentru Primaria Capitalei in 2011 au fost legate de obiectivele de investitii, fiind reduse bugetele pentru Stadionul Lia Manoliu, pentru Strategia de dezvoltare urbana a Capitalei sau reabilitarea urbana a raului Dambovita, informeaza Mediafax.

Astfel, obiectivului de investitii Lia Manoliu ii vor ramane doar 147.857.000 de lei, dupa ce i-au fost luate 235 de milioane de lei.


Aceasta a fost doar una din cele aproximativ 50 de modificari aduse proiectului de buget, propuse de consilierii generali ai grupului PDL si stranse intr-un amendament.

 

Alte modificari ale proiectului de buget au fost aduse la capitolul investitii legat de lucrari care trebuie continuate. Printre acestea, au fost modificate bugetele pentru Strategia de dezvoltare urbana a Capitalei si realizarea Planului integrat de dezvoltare urbana, dar si pentru proiectul privind Definirea regimului tehnic al constructiilor supuse autorizarii in zonele protejate si in zonele de protectie ale monumentelor.

De asemenea, au fost reduse bugetele alocate in proiectul de hotarare pentru lucrari noi ca Strategia de trafic pentru Capitala, pentru concursurile de solutii de amenajare a Pietei Victoriei, a Pietei Unirii si a Palatului Voievodal "Curtea Veche" sau cele pentru amenajarea spatiilor supraterane de la Piata Universitatii, respectiv Teatrul National si parcajul ce urmeaza a fi finalizat.

Au mai fost reduse sau anulate bugetele pentru reabilitarea urbana a raului Dambovita, pentru supralargirea soselei Pipera sau pentru pasajul suprateran Splaiul Unirii - Mihai Bravu.

In 2011 Capitala va avea un buget de 4.588.435.000 de lei la care se adauga suma de 302.023.000 de lei, sume din creditele externe contractate de municipalitate si alte 217.747.000 de lei care reprezinta sume rezultate ca excedent in anul 2010 si care, potrivit reglementarilor Ministerului de Finante, nu pot fi trecute la capitolul venituri.


In bugetul Capitalei, cheltuielile de personal reprezinta aproape 9 procente, cheltuielile cu bunuri si servicii reprezinta 23,85%, subventiile diferitelor regii 20,14% si cheltuielile de investitie aproximativ 40%. Datoria publica a municipalitatii este in cuantum de aproximativ 5 procente.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) lucrează la un mecanism legislativ prin care își dorelte să blocheze entitățile neautorizate care oferă investiții în mediul online, a...
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Moldova încă este singura regiune din România fără autostrăzi, care să o „lege” de restul țării. Totuși, instituțiile responsabile pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere promit...
#proiect de buget, #stadionul lia manoliu, #bugetul pentru stadion, #investitii, #buget primaria capitalei , #Buget