Restructurarea MAI va genera economii de 2,7 milioane lei

Sambata, 14 Martie 2009, ora 11:08
4752 citiri
Restructurarea MAI va genera economii de 2,7 milioane lei

Modificarea structurii organizatorice a Ministerului Administratiei si Internelor va genera economii bugetare de 2,765 milioane lei in 2009, iar media sumelor economisite anual in urmatorii cinci ani va fi de 3,087 milioane lei, estimeaza Guvernul.

Guvernul a modificat miercuri, printr-o Hotarare si o Ordonanta de Urgenta, structura organizatorica a Ministerului Administratiei si Internelor (MAI).

"Cadrul juridic actual (...) constituie la acest moment un impediment in realizarea unei reale si efective descentralizari a activitatilor si sarcinilor ce revin Ministerului Administratiei si Internelor. Drept efect, o parte din masurile propuse si aprobate prin programul de guvernare asumat nu pot fi realizate", a motivat Guvernul masura decisa miercuri prin HG.

Hotararea adoptata miercuri de Executiv modifica HG 416/2007 privind structura organizatorica si efectivele Ministerului Internelor si HG 1678/2008 privind infiintarea Institutului de Studii pentru Ordine Publica in subordinea ministerului.

Guvernul a modificat tot miercuri, printr-o Ordonanta de Urgenta, OUG 30/2007 privind organizarea si functionarea Ministerului Administratiei si Internelor si reorganizarea unor unitati din subordinea ministerului.

In ceea ce priveste acest act normativ, Guvernul argumenteaza ca, dupa ce Ministerul Internelor si Reformei Administrative s-a reorganizat, devenind Ministerul Administratiei si Internelor, "se impune reglementarea urgenta a noului cadru organizatoric si functional al Ministerului Administratiei si Internelor, pentru evitarea producerii unui blocaj institutional sau a unor dificultati in ceea ce priveste functionarea optima a institutiei".

In argumentatie se mai arata ca, pentru sporirea eficientei structurilor de mentinere a ordinii si linistii publice din cadrul Jandarmeriei, este oportuna reorganizarea uneia dintre componentele structurale ale acestei institutii, respectiv Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei.

Reorganizarea Ministerului Administratiei si Internelor a redus numarul angajatilor din aparatul central al institutiei cu 719 posturi, ceea ce reprezinta aproximativ o treime din numarul total al angajatilor, posturile fiind transferate la structurile operative, a anuntat vineri MAI.

In acelasi timp, s-au redus si functiile de conducere cu 35%, sustin reprezentantii Ministerului Administratiei si Internelor. Reorganizarea a fost facuta la propunerea ministrului Internelor, Dan Nica, pentru eficientizarea activitatii ministerului.

Astfel, dintre cele 22 de directii generale aflate in componenta aparatului central al Ministerului Administratiei si Internelor au ramas numai opt, celelalte fiind comasate sau transformate in directii cu rang inferior.

Totodata, mai multe structuri aflate in cadrul ministerului au fost reorganizate in cadrul unor structuri subordonate.

Agentia Nationala Antidrog, Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane si Centrul de Cooperare Politieneasca Internationala au fost trecute in subordinea Inspectoratului General al Politiei Romane, Grupul Special de Protectie si Interventie "ACVILA" la Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane, iar Institutul de Studii pentru Ordine Publica a fost trecut in subordinea Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza".

Fondul Monetar Internațional a luat în vizor trei dintre cele mai dezvoltate țări din Europa. Avertisment transmis și obiective clare trasate
Fondul Monetar Internațional a luat în vizor trei dintre cele mai dezvoltate țări din Europa. Avertisment transmis și obiective clare trasate
Italia şi Franţa ar trebui să reducă cheltuielile mai repede decât intenţionează în prezent, pentru a ţine datoriile publice sub control, în timp ce Germania ar trebui să aloce fonduri...
#MAI, #restructurare, #buget, #economii , #Buget