Romania nu intarzie in absorbtia fondurilor europene

Luni, 25 Iunie 2007, ora 00:00
1053 citiri

Romania nu se afla in intarziere in ceea ce priveste Programul Operational Regional (POR), prin care vor fi gestionate 3,7 miliarde de euro, din cele peste 30 de miliarde de euro alocate Romaniei din bugetul Uniunii Europene, a declarat, duminica, la Oradea, secretarul de stat Horia Irimia, din Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor.

Prezent la Oradea cu prilejul conferintei regionale pe Regiunea de Nord-Vest, Horia Irimia a subliniat ca la cele 3,7 miliarde de euro se adauga contributia de la bugetul de stat si bugetele locale. Cota de finantare de la UE este de 85 la suta, a statului roman de 13 la suta si restul de la autoritatile locale.

'De ce spun ca nu suntem in intarziere? Pentru ca in cursul lunii iulie va fi aprobat de catre CE programul operational regional propus de noi, iar daca ne uitam si pe site-urile oficiale ale Uniunii vom vedea ca nu de mult s-a aprobat programul in domeniul dezvoltarii regionale pentru Franta, pentru Austria', a subliniat secretarul de stat.

Mai mult, afirma acesta, bugetul UE s-a aprobat de-abia anul trecut, s-au schimbat si regulile, iar acum suntem in primul an din perioada 2007-2013.

Scopul intalnirii de la Oradea a fost informarea autoritatilor locale cu privire la modalitatile de atragere a fondurilor europene de comunitatile locale.

'Aceasta intalnire este utila pentru administratiile locale din Regiunea de Nord-Vest, pentru a vedea cum se pot accesa fonduri pe mai multe proiecte, prin intermediul mai multor ministere', a declarat, in deschiderea lucrarilor, deputatul Cornel Popa.

Intalnirea a fost organizata, la sediul Consiliului Judetean Bihor, de secretarul de stat Lucia Varga si deputatul Cornel Popa.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)