Rotatia personalului APDRP, platita din fonduri europene

Luni, 17 August 2009, ora 12:14
2404 citiri
Rotatia personalului APDRP, platita din fonduri europene

Costurile cu deplasarea celor aproximativ 58 de experti ai Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), dintr-un centru regional in altul, se ridica la 30.000 lei si sunt suportate din fonduri europene, a declarat, luni, pentru NewsIn, directorul general al institutiei Mihai Vadan

"Este o decizie manageriala a Agentiei in conformitate cu regulamentul 855 al Comisiei Europene din 21 iunie 2006. Costurile sunt de 300 milioane de lei vechi si toate aceste cheltuieli sunt suportate 100% din fonduri europene.

Bugetul de stat nu este grevat de niciun leu. Tinem foarte mult sa respectam in totalitate regulamentele Comisiei Europene pentru a nu mai repeta greselile cu SAPARD", a spus directorul general al APDRP, Mihai Vadan.

Acesta a precizat ca numarul de experti care vor fi implicati in aceasta rotatie de personal este de aproximativ 58.

Surse din cadrul APDRP au declarat pentru NewsIn ca printr-o decizie interna, din data de 13 august, 10 experti din cadrul Serviciului de Verificare Tehnica de la Centrul Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit 4 Sud-Vest Oltenia (Craiova) vor fi mutati la serviciul 2 Sud-Est Constanta.

Acelasi lucru se va intampla si cu zece experti din cadrul Serviciului de Verificare Tehnica de la Centrul de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit 2 Sud-Est Constanta care vor fi mutati la Iasi.

De asemenea, experti de la Iasi vor fi mutati la Centrul Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit 4 Sud-Vest Oltenia (Craiova). Mutarile de la un centru la altul au in vedere personalul responsabil cu verificarea tehnica a proiectelor pe masura 322, care vizeaza renovarea si dezvoltarea satelor.

Perioada de detasare este de 120 de zile.


Potrivit unui document intern, in data de 14 august, Autoritatea de Magement pentru Programul National de Dezoltare Rurala (PNDR) a cerut directorului general al APDRP, Mihai Gavril Vadan, sa renunte la aceasta decizie.

#rotatie, #apdrp, #fonduri, #europene, #plati, #bani , #Buget