Seful Garzii Financiare cere mai multa concentrare asupra evaziunii

Vineri, 30 Aprilie 2010, ora 15:30
1165 citiri
Seful Garzii Financiare cere mai multa concentrare asupra evaziunii

Comisarul general al Garzii Financiare, Ladanyi Arpad Csaba, sustine ca in cursul saptamanii viitoare va transmite catre Garzile din tara o circulara prin care solicita sa se concentreze pe controalele privind evaziunea fiscala, nu pe amenzile contraventionale marunte, conform NewsIn.

Ladanyi Arpad a declarat vineri, dupa o intalnire avuta cu reprezentantii contabililor si mediului de afaceri din judetul Covasna, la Sfantu-Gheorghe, ca verificarile comisarilor Garzii Financiare trebuie sa se concentreze de acum incolo mai mult pe faptele de evaziune fiscala, decat pe acele amenzi contraventionale marunte.

"Ne-am intalnit astazi cu reprezentanti ai oamenilor de afaceri, ai contabililor ?i consider ca intalnirea a fost una deosebit de utila.

Vroiam sa aflu parerea contabililor despre modul in care isi exercita atributiile Garda Financiara, si am aflat ca unele probleme pot fi indreptate.

S-a confirmat ca sunt foarte multe amenzi aplicate pe legea contabilitatii si trebuie o schimbare in politica Garzii Financiare, in sensul ca trebuie sa urmarim acele situatii cu fapte neevidentiate contabil, evaziunea fiscala, si actionand pe acest segment putem spori incasarile la bugetul de stat", a declarat Ladanyi.

In acest context, spune comisarul general al Garzii Financiare, in cursul saptamanii viitoare va transmite catre directiile din judete o circulara in care stabileste sa se concentreze pe evaziunea fiscala, si nu pe amenzi marunte.

Comisarul general al Garzii Financiare s-a intalnit vineri, la Sf. Gheorghe, cu conducerea Corpului Expertilor Contabili din judetul Covasna, cu parlamentarul UDMR Edler Andras, el insusi intreprinzator, si cu oameni de afaceri, ocazie cu care au discutat modul in care Garda isi exercita atributiile si relatiile cu comisarii.

#sef, #garda, #financiara, #evaziune , #Buget