Senatorii au votat pentru un nivel al TVA de 5% la alimentele de baza

Miercuri, 06 Februarie 2008, ora 13:23
1043 citiri
Senatorii au votat pentru un nivel al TVA de 5% la alimentele de baza

Plenul Senatului a votat pentru aplicarea unei TVA de 5% la alimentele de baza - paine, carne, lapte si ulei vegetal. Prevederea, cuprinsa intr-o propunere legislativa pentru modificarea Legii 571/2003 privind Codul fiscal, initiata de senatorii social-democrati, a fost adoptata cu 44 de voturi pentru, 16 impotriva si 15 abtineri.

De asemenea, senatorii au votat, potrivit aceleiasi propuneri, stabilirea plafonului neimpozabil pentru veniturile din pensii la 1.500 de lei.

Initiativa mai prevede majorarea accizelor pentru produsele de lux sau daunatoare sanatatii, pentru a asigura compensarea veniturilor bugetare in urma reducerii TVA.

Textul mai vizeaza o cota redusa de TVA ce se aplica bazei de impozitare pentru permiterea accesului la muzee, gradini zoologice si botanice, livrarea de manuale, carti scolare si reviste, de proteze, de produse ortopedice, de medicamente, cazarea in sectorul hotelier.

De precizat, insa, ca rolul decizional in cazul acestei propuneri legislative revine Camerei Deputatilor.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.