Stolojan: Bugetul de stat dispune de un surplus de 30 mld. euro

Luni, 28 Mai 2012, ora 17:03
1311 citiri
Stolojan: Bugetul de stat dispune de un surplus de 30 mld. euro

Eurodeputatul PDL Theodor Stolojan a declarat luni, la sediul PDL, ca Guvernul Ponta ar trebui sa trimita urgent in Parlament un proiect de rectificare a bugetului de stat pe 2012, argumentand ca actualul buget are o mare necunoscuta, referindu-se la cele 30 mld. lei in plus la PIB-ul pe 2011.

"Guvernul trebuie sa iasa cat mai repede si sa trimita catre dezbaterea Parlamentului un nou proiect al bugetului pe anul 2012. Unul dintre motivele pentru care actualul buget nu mai corespunde cu realitatile economice din Romania este acela ca PIB pe anul 2011 a fost mai mare cu circa 30 miliarde de lei decat cel avut in vedere in momentul in care s-a elaborat proiect de buget pe anul 2012, prin urmare PIB-ul pe 2012 este mai mare cu circa 30 de miliarde de lei fata de cel avut in vedere la elaborarea acestui buget", a declarat Theodor Stolojan.

"De asemenea, avem un program de convergenta care vorbeste deja despre alte cifre economice decat cele pe care a fost fundamentat bugetul de stat, ca sa nu mai discutam ca suntem deja la un alt curs al leul fata de euro, decat cel avut in vedere la fundamentarea bugetului pe anul 2012", a adaugat eurodeputatul PDL.

Intrebat cum pot fi folosite cele 30 miliarde de lei, Stolojan a raspuns ca "intai trebuie vazut cat din acesti 30 miliarde lei pot fi atrase la buget". "Aceasta este marea necunoscuta pe care o avem si care trebuie rezolvata prin aceasta rectificare a bugetului pe 2012. Dupa aceea, sigur ne putem gandi ce anume trebuie facut", a mai aratat Stolojan, amintind de "acel plus de cheltuieli" generat de restituirea CASS catre pensionari.

"Este necesar ca guvernul sa iasa cat mai repede cu acest proiect de rectificare, sau cu un nou proiect de buget pe 2012 - cum vreti sa ii spuneti ca procedura parlamentara, sa-l prezinte Parlamentului imediat, in luna iunie, pentru a intra in dezbatere, astfel incat sa poata fi aprobat potrivit Legii responsabilitatii fiscale", a conchis eurodeputatul PDL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rectificare buget 2012, #Theodor Stolojan rectificare buget, #Guvern rectificare buget , #Buget