Stolojan: Rectificarea bugetara reflecta deteriorarea situatiei economice

Duminica, 26 August 2012, ora 17:41
1581 citiri
Stolojan: Rectificarea bugetara reflecta deteriorarea situatiei economice

Europarlamentarul PDL Teodor Stolojan a declarat, duminica, ca rectificarea bugetara facuta de Guvernul Ponta reflecta deteriorarea situatiei economice si a punctat ca, pana la finele anului, nu exista nicio speranta de redresare a acesteia prin masurile pe care le adopta Executivul.

"Prima concluzie este ca rectificarea bugetara reflecta deteriorarea situatiei economice a Romaniei si contribuie din pacate la aceasta deteriorare in continuare. A doua concluzie este ca pentru restul intervalului, pana la sfarsitul anului, nu avem nicio speranta de redresare economica, de imbunatatire a situatiei economice din Romania. Dimpotriva, ar trebui sa ne pregatim pentru mai rau", a declarat Stolojan.

Europarlamentarul a continuat, spunand ca, pe termen mediu si lung, Romania incepe sa devina candidat ideal pentru ceea ce economistii denumesc capcana tarilor cu venit mediu.

"Adica o tara blocata pentru o perioada lunga de timp in aceasta grupa a tarilor cu venit mediu incapabila sa depaseasca aceasta frontiera si sa intre in randul tarilor dezvoltate. Iar a patra concluzie este ca retorica gaunoasa a domnilor Ponta, Antonescu cu privire la bugetul tarii, cel care a fost aprobat la sfarsitul anului trecut ca fiind antisocial, mai mult criminal, nu ne ajuta deloc, ci dimpotriva inrautatesc situatia Romaniei", a sustinut Stolojan.

Democrat - liberalul a precizat ca, potrivit analizelor facute de specialistii PDL, Romania nu va inregistra o crestere economica sub 1% in 2012.

"Rectificarea bugetara spuneam ca reflecta deteriorarea situatiei economica a Romaniei pornind de la faptul ca acesta rectificare a bugetului este intemeiata pe reducerea ritmului de crestere economica a Romaniei de la circa 1,7% la 1,2%, cu perceptia, in acelasi timp, ca si acesata crestere de 1,2% este optimista. Stim ca prognozele institutiilor fnanciare internationale dar si prognoza specialistilor nostri din PDL arata o crestere economica sub 1% in acest an", a explicat Stolojan.

Europarlamentarul PDL a acuzat Guvernul de blocarea fondurilor europene si a sustinut ca Executivul, din cauza lipsei de credibilitate pe care a generat-o prin actiunile sale politice, nu poate avea negocieri cu institutiile europene.

"Fonduri europene blocate. Acest Guvern, din pacate, lipsit de credibilitate si mesajul dat de la tarile partenere din Uniunea Europeana si mai ales din Germania arata foarte limpede ca acest Guvern nu are credibilitate, ca cei doi lideri Ponta, Antonescu nu pot fi crezuti pe cuvant sub nicio forma, ci numai faptele ar trebui sa vorbeascapentru dansii. Deci, din pacate, speranta de deblocare a fondurilor europene e foarte mica in lunile care urmeaza", a mai declarat acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Stolojan rectificare bugetara, #rectificare bugetara 2012 , #Buget