UDMR iese de la guvernare daca masurile nu-i vor fi inlcuse in buget

Miercuri, 14 Iulie 2010, ora 15:58
1099 citiri
UDMR iese de la guvernare daca masurile nu-i vor fi inlcuse in buget

Deputatul UDMR Petru Lakatos a declarat, miercuri, la Realitatea FM, ca, in cazul in care propunerile UDMR nu vor fi cuprinse in bugetul anului 2011, iar masurile de relansare economica ale Uniunii nu sunt acceptate, formatiunea s-ar putea retrage de la guvernare, precizeaza Mediafax.

"Momentan nu este nicio discutie. Noi ne-am angajat in coalitia de guvernare ca sa guvernam, insa, daca cele propuse de noi, masurile de iesire din criza nu sunt luate in seama, nu se adopta si proiectul de buget care trebuie prezentat, conform legii, pana pe 15 octombrie, Parlamentului, nu va cuprinde acele masuri si nu se iau pana atunci masurile pe care le propunem, atunci Consiliul Reprezentantilor din trimestrul IV al anului 2010 va trebui sa ia in discutie si aceasta varianta, pentru ca doresti sa participi la guvernare, iti asumi erodarea simpatiei luand masuri nepopulare, dar daca masurile care trebuiesc luate nu sunt cele absolut necesare si nu sunt cele la care si noi ne-am adus sau ne aducem contributia, atunci trebuie sa regandesti intreaga activitate", a declarat Petre Lakatos.

Din punctul sau de vedere, nemultumirile UDMR cu privire la activitatea guvernamentala vizeaza, printre altele, lipsa masurilor de relansare a economiei.

Intrebat daca parlamentarii UDMR vor sustine o eventuala motiune de cenzura a partidelor din opozitie, Lakatos a raspuns negativ.

"Noi incercam sa promovam toate masurile pana la dezbaterea bugetului in Parlament. Aceea va fi piatra de incercare a coalitiei, nu motiunea de cenzura. (...) In momentul in care un buget pe anul 2011 nu are suportul majoritatii parlamentare... Asta este, trebuie schimbat guvernul", a conchis deputatul UDMR.

#criza, #guvernare, #masuri, #udmr , #Buget