Un sistem IT ar aduce economii 15-20% din bugetul de medicamente al CNAS

Joi, 07 Octombrie 2010, ora 17:54
1173 citiri
Un sistem IT ar aduce economii 15-20% din bugetul de medicamente al CNAS

Un sistem IT in sectorul sanatatii ar aduce economii 15-20% din bugetul de medicamente al CNASIntroducerea unui sistem IT in sectorul sanatatii publice ar putea aduce economii de 15-20% din bugetul alocat pentru medicamente al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), al carui nivel se ridica la 2,5 miliarde de lei, potrivit Consiliului Investitorilor Straini (CIS), citat de Mediafax.

"Prin sistemul IT se vor introduce cartele electronice pentru pacienti si controlul retetelor de medicamente, care vor fi emise in format electronic.

Aceste masuri ar putea contribui la cresterea controlului asupra retetelor, generarea unor economii in cadrul sistemului si marirea transparentei in privinta cheltuielilor", se arata in "Programul pentru Crestere Economica" - Actiuni Prioritare pentru Repornirea Economiei, prezentat joi de CIS intr-o conferinta.

Potrivit CIS, introducerea unui sistem IT in sectorul sanatatii publice va genera economii intre 15-20% din bugetul pentru medicamente al CNAS, ca se ridica la aproximativ 2,5 miliarde de lei.

"Consumul de medicamente in 2009 a fost de circa 4,8 miliarde de lei", se mai spune in document.

Consiliul Investitorilor Straini are peste 110 companii membre ale caror investitii cumulate in Romania depasesc 30 miliarde de euro reprezinta aproape doua treimi din totalul investitiilor straine directe realizate din 1990 pana in prezent.

Contributia la PIB a companiilor cu capital strain care activeaza in Romania este estimata de statisticile oficiale la 30%. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#buget, #cnas, #it, #medicamente, #sistem , #Buget