Valcov: La rectificare 2,3 miliarde de lei merg catre plata titlurilor executorii

Miercuri, 03 Decembrie 2014, ora 16:40
1630 citiri
Valcov: La rectificare 2,3 miliarde de lei merg catre plata titlurilor executorii
Foto: obiectiv.info

Ministrul delegat pentru Buget, Darius Valcov, a declarat ca prin rectificarea aprobata miercuri de Guvern au fost alocate peste 4,4 miliarde de lei, iar cele mai importante plati - 2, 3 miliarde de lei - merg catre achitarea titlurilor executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar, reprezentand transa aferenta anului 2015.

Restul sumelor vor fi alocate dupa cum urmeaza: 457 de milioane de lei pentru plata despagubirilor stabilite in sarcina ANRP, 100 de milioane de lei pentru Armata romana, 523 de milioane de lei pentru achitarea arieratelor inregistrate in contabilitatea administratiilor publice locale, 30 de milioane de lei pentru plata de arierate a spitalelor aflate in subordinea ministerelor Transporturilor, Sanatatii si Justitiei, 165 de milioane de lei pentru plata primei de stat catre banci, 152 de milioane de lei pentru finalizarea proiectelor ex-ISPA, 126,8 de milioane de lei pentru finantarea drepturilor asistentilor personali, 20 de milioane de lei pentru asigurarea sumelor necesare titlurilor executorii la ministerul Mediului, 16 milioane de lei pentru Serviciul Roman de Informatii, 40,6 milioane de lei pentru Metrorex si 9 milioane pentru ministerul Culturii, potrivit Agerpres.

"Ca urmare a acestei rectificari, veniturile vor creste cu 1,3 miliarde de lei. (...) Toate aceste lucruri au fost posibile si ca urmare a executiei si a incasarilor foarte bune din acest an. La 11 luni (noiembrie 2013 - noiembrie 2014) avem o crestere de 6,4%, aproximativ 12 miliarde de lei venituri suplimentare anul acesta fata de anul trecut", a anuntat Valcov.

Acesta a mai spus ca atat FMI cat si Comisia Europeana "sustin proiectul de rectificare si apreciaza faptul ca guvernul a reusit sa devanseze onorarea unor obligatii de plata si titluri executorii in 2014, creand astfel un spatiu fiscal pentru 2015 ".

Ministrul delegat pentru buget a adaugat ca discutiile cu FMI si CE pentru bugetul pe anul viitor vor incepe de miercuri, la nivel tehnic.

#plati titluri executorii, #rectificare miliarde lei, #Darius Valcov ministrul delegat buget , #Buget