Videanu: Criza din Romania, punct nevralgic in aprilie-mai!

Marti, 10 Februarie 2009, ora 12:40
2490 citiri
Videanu: Criza din Romania, punct nevralgic in aprilie-mai!

In ceea ce priveste evolutia crizei, vom avea "un varf de sarcina" in lunile aprilie-mai, legat de executia bugetara, a declarat, astazi, Ministrul Economiei, Adriean Videanu, intr-o dezbatere organizata de Realitatea TV.

Ministrul a adaugat totusi ca poate identifica intervalele de maxima intensitate a crizei in acest an. "Nu putem defini intervalele critice in 2009. Va un varf de sarcina, legat de executia bugetara, undeva in aprilie-mai anul acesta, pe care eu cred ca Guvernul o va depasi cu bine, moment in care vom intra in normalitate in ceea ce inseamna executia bugetara", a spus liderul PDL.

Adriean Videanu a precizat ca, in viziunea sa, situatia de acum poate fi definita prin trei dimensiuni: financiara, economica si psihilogica, el estimand ca Guvernul poate gasi solutii pentru rezolvarea problemelor economice si financiare.

Ministrul Economiei a sustinut ca Guvernul si Banca Nationala trebuie sa actioneze pentru cresterea ratingului de tara. El a aratat ca Romania este singura tara din UE care nu are "investment grade", ceea ce ii reduce accesul la linii de finantare internationale, iar "acolo unde are acces, acestea sunt foarte scumpe".

Videanu a subliniat ca este foarte importanta asumarea de catre coalitia de guvernamant a programului anticriza. Potrivit lui, Romania poate sa joace "pe un palier de excelenta", la nivelul UE. "Acest palier este al energiei. Romania este una dintre cele mai echilibrate tari din UE in domeniul energiei", a spus ministrul Economiei, care completat ca energia este domeniul care poate sa aduca investitii majore.

Intrebat de Dorel sandor cand va incepe actualul Cabinet sa guverneze, Videanu a raspuns scurt: "Ieri".

#anticriza, #bugetare, #crizei, #economiei, #evolutia, #executie, #ministerul, #nevralgic, #program, #punct, #videanu , #Buget