Afacerile din comertul auto, in scadere in luna iulie

Luni, 10 Septembrie 2012, ora 13:21
1175 citiri
Afacerile din comertul auto, in scadere in luna iulie

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a scazut cu 5,5% in iulie 2012, comparativ cu luna anterioara, potrivit datelor anuntate luni de Institutul National de Statistica.

Aceasta diminuare a cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a avut loc pe fondul scaderilor inregistrate la comertul cu autovehicule (9,3%) in iulie 2012 fata de luna anterioara, la comerul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor (7,8%) si la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (4,7%).

Comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule a crescut cu 1,5% in iulie 2012 fata de iunie 2012.

Cresteri s-au inregistrat la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor (10,4%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (7,3%).

Cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iulie 2012 a inregistrat pe total o scadere cu 6,5% in iulie 2012 fata de luna iulie 2011.

In primele sapte luni ale acestui an, cifra de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a scazut cu 2,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Aceasta diminuare a avut loc pe fondul scaderilor inregistrate la comertul cu autovehicule (4%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (1,2%).

Cresteri s-au inregistrat la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (0,9%) si la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor (0,4%).

In primele sapte luni ale acestui an, cifra de afaceri pentru pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 2,6% fata de aceeasi perioada din 2011.

#cifra afaceri comert amanuntul, #cifra afaceri comert auto, #INS comert auto 2012 , #Comert