Afacerile din comertul cu amanuntul, mai mici in iulie

Vineri, 03 Septembrie 2010, ora 11:04
697 citiri
Afacerile din comertul cu amanuntul, mai mici in iulie

Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul a scazut in iulie cu 8,6% fata aceeasi luna a anului trecut, ca urmare a scaderii vanzarilor de produse nealimentare si a produselor alimentare, bauturi si tutun, a anuntat vineri Institutul National de Statistica (INS), transmite NewsIn.

Datele exclud vanzarile de autovehicule si motociclete si sunt ajustate in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate. In serie bruta, scaderea a fost de 8,9%, fata de mai 2009.

In iunie se intregistrase o crestere cu 3,2% fata de luna similara din 2009.

In cea de-a saptea luna a acestui an, comparativ cu aceesi luna a anului trecut, vanzarile de produse nealimentare s-au diminuat cu 9,4%, iar cele de produse alimentare, bauturi si tutun cu 8,3%.

Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a crescut cu 4,8%.

Comparativ cu luna precedenta, afacerile din comertul cu amanuntul au scazut pe ansamblu cu 10,5%, datorita scaderilor inregistrate la: vanzarile de produse nealimentare (-12,9%), vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (-5,8%) si comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-3,4%).

In primele sapte luni din 2010 comparativ cu aceeasi perioada din 2009, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 5,6%, scadere datorata reducerii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun cu 7,4%, a vanzarilor de produse nealimentare cu 6,3% si comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate cu 0,1%.

In serie bruta, scaderea din primele sapte luni a fost de 4,9%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Indiferent de domeniul de activitate, în afaceri, igienă și siguranța nu ar trebui să fie niciodată neglijate. Exista anumite in care acest aspect este cu atat mai important, intrucat...
#afaceri, #amanuntul, #comert , #Comert