ARB: Evaziunea fiscala, principala infratiune generatoare de bani murdari

Marti, 20 Martie 2012, ora 14:00
1413 citiri
ARB: Evaziunea fiscala, principala infratiune generatoare de bani murdari

Principala infratiune generatoare de bani murdari in Romania este evaziunea fiscala, care a fost determinata in 79% din cazurile in care au fost relevate indicii temeinice de savarsire a infractiunii de spalare a banilor, a declarat marti presedintele executiv al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB).

"Domeniile de activitate predilecte sunt comertul exterior, comertul interior, imobiliar, servicii, investitii, financiar si cel bancar", a mentionat presedintele executiv al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Florin Danescu.

Acesta sustine ca discutiile dintre ARB si autoritatile din domeniul spalarii banilor vizeaza identificarea unor solutii ca bancile sa poata avea un feedback la raportarile facute de catre oficiu.

"La nivelul ARB, comisia de secutitate IT&C, formata din responsabilii cu securitatea informatica din bancile membre ale asociatiei, este permanent preocupata de identificarea si adoptarea masurilor adecvate pentru prevenirea producerii evenimentelor de securitatea informatiei si identificarea unei practici comune la nivelul sistemului bancar romanesc", a mai spus Danescu.

#Florin Danescu evaziune fiscala, #Danescu infractiuni Romania, #declaratii Florin Danescu , #Comert