Banca pentru Comert si Dezvoltare a Marii Negre, interesata de investitii in Romania

Marti, 15 Martie 2011, ora 14:50
1809 citiri
Banca pentru Comert si Dezvoltare a Marii Negre, interesata de investitii in Romania

Presedintele Bancii pentru Comert si Dezvoltare a Marii Negre (BCDMN), Andrey Kondakov, a declarat marti ca in fiecare an banca vrea sa identifice in Romania proiecte in valoare de 40-50 milioane de euro, astfel ca pana in 2014 valoarea acestora sa ajunga la 200 milioane euro, potrivit NewsIn.

"In fiecare an vrem sa identificam proiecte noi in valoare de 40-50 de milioane de euro pentru Romania, ceea ce ar inseamna pana la 200 de milioane de euro pana in 2014. In prezent banca negociaza opt proiecte, in valoarea de 70-80 de milioane de euro, suma care poate fi mai mica sau mai mare la finalul discutiilor", a spus Andrey Kondakov.

Presedintele BCDMN a declarat ca banca vrea sa finanteze companii din mai multe sectoare.

"Discutam o serie de proiecte, discutam despre infrastuctura, inclusiv despre parteneriate public-privat.

Finantarea IMM-urilor a fost mereu importanta si acum discutam cu mai multe banci din Romania privind linii de finantare pentru IMM-uri, industrie, finantarea comertului, telecomunicatii, turism, agricultura, constructii. Operam in mai multe sectoare", a precizat Kondakov.

Seful BCDMN a spus ca banca a aprobat 22 de proiecte pentru Romania, in valoare de 220 de milioane de euro, ceea ce reprezinta 10% din portofoliul total.

"Puteti spune ca nu este prea mult, dar eu as spune ca nu este nici putin. Ne-am confruntat cu reducerea competitivitatii dupa ce Romania a intrat in UE, intrucat companiile locale au avut acces la finantare mult mai ieftina, cu care nu ne putem compara. Pentru a putea acorda finantare ieftina ar trebui sa ai cel putin state donatoare, iar acesta nu este cazul. Avem drept actionari 11 state si fiecare dintre acestea incearca sa-si recupereze partea de finantare", a mentionat Kondakov.

Vicepresedintele pentru trezererie, buget si risc management, Valentina Siclovan, a declarat ca anul trecut guvernatorii bancii au aprobat planul de business si strategia pe termen mediu a bancii, iar acum se asteapta aprobarea lui pina la finele lunii aprilie de catre consiliul de administratie al bancii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) lucrează la un mecanism legislativ prin care își dorelte să blocheze entitățile neautorizate care oferă investiții în mediul online, a...
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Moldova încă este singura regiune din România fără autostrăzi, care să o „lege” de restul țării. Totuși, instituțiile responsabile pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere promit...
#banca, #comert, #dezvoltare, #investitii, #marea neagra , #Comert