Britanicii pun lacatul pe usa magazinelor. Comertul online trage pe dreapta afacerile clasice

Miercuri, 26 Octombrie 2016, ora 10:20
7549 citiri
Britanicii pun lacatul pe usa magazinelor. Comertul online trage pe dreapta afacerile clasice
Foto: Good to know

15 magazine stradale se inchid in fiecare zi in Marea Britanie, in locul acestora aparand peste noapte cabinete medicale, birouri ale agentiilor imobiliare sau tutungerii.

Magazinele de moda trec printr-o criza in insula, dupa cum relateaza The Guardian, iar analistii de piata din Regatul Unit cred ca tendinta va persista, publicul cumparator fiind din ce in ce mai orientat spre comertul online.

Absenta retailerilor de pe arterele comerciale din orasele britanice incepe sa devina sesizabila cu ochiul liber, dupa cum arata o analiza efectuata de companiile Local Data si Pricewaterhouse Cooper.

Lantul de magazine BHS a intrat in faliment, inchizand toate cele 164 de magazine detinute in regat, in vreme ce Gap a anuntat retragerea brandului Banana Republic din Marea Britanie.

Pentru retailerii din fashion care detin magazine fizice, piata britanica se transforma intr-un peisaj de cosmar: migratia clientilor catre online, reducerea cheltuielilor pe imbracaminte, incaltaminte si accesorii cu 700 de lire in medie si numarul mare de magazine pun mari probleme investitorilor.

"Este cea mai dura piata de retail din ce am vazut pana acum. Si asta inca nu-i nimic, de la anul va fi si mai rau. Sunt deja prea multe magazine si magazine online.

Zicala 'deschide un magazin si clientii vor aparea singuri' e valabila doar in visele copiilor mici, in afaceri, lucrurile nu stau deloc asa", considera Richard Hyman, analist pe piata de retail din Marea Britanie.

Spusele sale sunt adeverite si de campaniile de lichidare de stocuri desfasurate saptamana trecuta de 64% din retailerii de moda din Marea Britanie.

Analiza PwC si Local Data a aratat ca 2.656 de outleturi au pus lacatul pe usa in primele 6 luni ale anului acesta, ducand rata disparitiei acestor magazine la 15/zi, in crestere cu 1 magazin/zi fata de aceeasi perioada anului trecut.

Inaugurarile de noi magazine au atins cifra de 2.153 in primul semestrul al anului, cifra fiind cea mai scazuta din 2011 si pana in prezent. Londra a fost cea mai afectata zona, din metropola engleza disparand nu mai putin de 164 de magazine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#retail Marea Britanie, #piata retail, #magazine moda, #faliment comercianti Marea britanie, #comert online , #Comert