Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul a scazut in martie

Vineri, 11 Mai 2012, ora 13:32
2308 citiri
Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul a scazut in martie

Cifra de afaceri in comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a scazut in martie cu 2,8% fata de aceeasi luna din 2011, a anuntat INS.

Datele sunt ajustate in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

In serie bruta, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a fost cu 5,8% mai mica decat in martie 2011.

Comertul cu intretinerea si repararea motocicletelor a scazut cu 12,4%. Scaderi s-au inregistrat si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule, de 9,8%, la comertul cu autovehicule, de 4% si la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor, cu 1,8%.

Totodata, afacerile din servicii de piata prestate populatiei, ajustate dupa zilele lucratoare si sezonalitate, au scazut cu 0,5% fata de februarie 2011, iar in serie bruta cu 0,8%.

Fata de februarie, cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a crescut in martie cu 2,7% in date ajustate sezonier si cu 21,7% in serie bruta.

In primele trei luni din 2012, cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a scazut cu 2,7% in date ajustate sezonier si cu 3,9% in serie bruta.

Serviciile de piata prestate populatiei in perioada ianuarie-martie s-au diminuat cu 3,4% fata de perioada similara din 2011, in serie ajustata, respectiv cu 2,8% in serie bruta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#evolutie comert cu ridicata, #evolutie comert cu amanuntul , #Comert