Clubul Rapid a fost acuzat de Ministerul pentru IMM de nerespectarea unui contract

Luni, 28 Iulie 2008, ora 14:09
1162 citiri
Clubul Rapid a fost acuzat de Ministerul pentru IMM de nerespectarea unui contract

Ministerul pentru IMM, Comert, Turism si Profesii Liberale a dat in judecata Clubul Rapid Bucuresti, solicitand Tribunalului Bucuresti sa constate incetarea contractului de sponsorizare de 350.000 de euro incheiat cu acest club, motivand ca Rapid nu si-a respectat obligatiile. Ministerul pentru IMM, Comert, Turism si Profesii Liberale solicita instantei sa constate ca a intervenit incetarea contractului nr. 633/3.10.2006, prin denuntarea unilaterala de catre Autoritatea Nationala pentru Turism, unitate care a fost in subordinea ministerului, dar a fost desfiintata. Ministerul mai cere ca instanta sa constate inexistenta dreptului Clubului Rapid Bucuresti de a solicita plata serviciilor dupa data de 23 martie 2007.


Clubul Rapid Bucuresti se obliga, prin contractul incheiat la 3 octombrie 2006, sa inscriptioneze echipamentul sportiv cu sigla Autoritatii Nationale pentru Turism si sa afiseze bannerele solicitate atat pe stadionul Giulesti, cat si in Sala Polivalenta, unde joaca echipele Clubului Rapid. Pentru toate aceste activitati, Clubul urma sa primeasca 350.000 de euro.


Potrivit documentelor depuse la dosarul aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti, pe 23 martie 2007 Autoritatea Nationala pentru Turism a trimis Clubului Rapid Bucuresti o notificare prin care denunta unilateral contractul. Astfel, in actiunea ministerului depusa in instanta se arata ca Autoritatea Nationala pentru Turism a solicitat rezilierea contractului pentru ca, in urma unui control facut pe 21 martie 2007, s-a constatat ca Clubul Rapid Bucuresti nu si-a indeplinit obligatiile contractuale.


MIMMCTPL sustine ca, printr-o adresa din 3 aprilie 2007, Clubul Rapid Bucuresti recunoaste ca a primit 528.180 de lei, plata aferenta contractului incheiat in 2006.


Primul termen al procesului va avea loc pe 14 octombrie.


La Tribunalul Bucuresti mai exista un proces referitor la contractul dintre MIMMCTPL si Clubul Rapid. Astfel, prin decizia din 3 iulie anul trecut, Tribunalul a obligat Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii la plata sumei de 714.320 lei - debit restant ca urmare a contractului din 2006 - si 820.050 lei penalitati, in 30 zile de la comunicarea hotararii.


Tot Tribunalul Bucuresti a respins, pe 4 martie anul acesta, actiunea in anulare a Ministerului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii impotriva somatiei de plata din 3 iulie 2007, prin care era obligat la plata acestor sume catre Clubul Rapid Bucuresti.