Comertul cu amanuntul a crescut in ianuarie cu 9,9%

Vineri, 02 Martie 2012, ora 10:55
1390 citiri
Comertul cu amanuntul a crescut in ianuarie cu 9,9%

Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a sporit in ianuarie cu 9,9% fata de aceeasi luna din 2011, ca urmare a cresterii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate cu 33,1%.

Vanzarile de produse nealimentare au crescut cu 6,5%, iar cele de produse alimentare, bauturi si tutun cu 3,8%, a anuntat vineri INS.

Datele sunt ajustate in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate. In serie bruta, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a fost cu 10,2% mai mare decat in ianuarie 2011.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul in luna ianuarie 2012, comparativ cu luna precedenta, a crescut pe ansamblu cu 2,9% datorita cresterii inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule, in magazine specializate (4,8%), la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (2,7%) si la vanzarile de produse nealimentare (1,5%).

In serie bruta, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motocicletea scazut pe ansamblu cu 27,8% fata de decembrie 2011.

#comert amanuntul Romania, #comert amanuntul ianuarie Romania, #cifra de afaceri comert amanuntul , #Comert