Comertul cu amanuntul a scazut cu 8,3%

Miercuri, 03 August 2011, ora 11:56
1302 citiri
Comertul cu amanuntul a scazut cu 8,3%

Afacerile in comertul cu amanuntul au scazut cu 8,3% in iulie fata de aceeasi luna a anului trecut, pe fondul regresului vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun, conform NewsIn.

Datele sunt ajustate in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

In serie bruta, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a fost cu 9,4% mai mic decat in iunie 2010.

Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au scazut cu 10% in iunie fata de aceeasi luna a anului precedent, in vreme ce vanzarile de produse nealimentare s-au diminuat cu 8,8%. Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazinele specializate a scazut cu 5%.

Datele transmise de Institutul National de Statistica (INS) arata ca, fata de mai 2011, cifra de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a scazut in iunie cu 1,2%, in date ajustate sezonier, datorita scaderii inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (-1,7%).

Cresteri s-au inregistrat la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule, in magazine specializate (+1,0%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+0,2%).

In serie bruta, cifra de afaceri pentru comertul cu amanuntul a crescut in iunie cu 1,1% fata de luna precedenta.

In primul semestru din 2011, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 6,2%, scadere datorata reducerii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (-9,6%), a comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-5,1%) si a vanzarilor de produse nealimentare (-3,4%).

In serie bruta, scaderea a fost de 5,8%.

#comert, #comert amanuntul, #autovehicul, #motocicleta, #alimente, #bautura, #tutun , #Comert