Conferintele de afaceri in Bucuresti, de pana la 10 ori mai ieftine decat in vestul Europei

Joi, 31 Iulie 2008, ora 14:46
1384 citiri
Conferintele de afaceri in Bucuresti, de pana la 10 ori mai ieftine decat in vestul Europei

Costurile organizarii de evenimente aferente turismului de business sunt in Bucuresti de trei pana la zece ori mai reduse decat in capitalele vest - europene, releva datele Camerei de Comert si Industrie Bucuresti (CCIB). Capitala concentreaza o optime din incasarile din turism la nivel national, iar 60% din aceasta suma provine din turismul de afaceri, potrivit reprezentantilor Camerei de Comert si Industrie Bucuresti (CCIB).


Totodata, aproximativ un sfert din totalul incasarilor din turismul de afaceri provine din servicii adiacente, in principal din organizarea de conferinte.


"In Bucuresti, turismul a inregistrat in ultimul timp o dezvoltare atat intensiva, cat si extensiva, unul dintre principalii factori ai progresului semnalat fiind pretul redus pe care il presupune organizarea de evenimente precum conferintele", au precizat reprezentantii CCIB.


Totodata, datele CCIB indica faptul ca Bucurestiul gazduieste 80% din evenimentele de afaceri organizate anual de Romania, iar 40 la suta dintre acestea au ca beneficiari organizatii si companii straine.


Potrivit conducerii Camerei, expansiunea "efervescenta" a turismului de business in Capitala, si nu numai, a determinat membrii CCIB sa decida infiintarea unei sectiuni in cadrul institutiei, destinate exclusiv turismului.


"Agentii economici ce activeaza in industria turistica, din ce in ce mai numerosi in ultimii ani, au simtit nevoia unui coagulant la nivelul municipiului Bucuresti, care sa le reprezinte interesele in fata autoritatilor centrale si locale, si prin intermediul caruia sa-si rezolve atat problemele specifice breslei, cat si cele turismului bucurestean. Astfel, am decis infintarea, in cadrul CCIB, unei Sectiuni Turism", au precizat, pentru NewsIn, membrii ai conducerii Camerei.


Conform acestora, la activitatea sectiunii pot participa membrii ai CCIB, cat si alti agenti economici interesati. Prin Sectiunea Turism, agentii economici, membri sau ne-membri ai Camerei, vor putea beneficia de asistenta si de sprijin pentru dezvoltarea afacerilor in domeniu.


Potrivit estimarilor World Travel&Tourism Council, in intervalul 2008-2018, piata de servicii de turism din Bucuresti va creste cu o medie anuala de 7,9%.