Finantele nu vor stergerea datoriilor la Termoelectrica

Luni, 18 Septembrie 2006, ora 11:31
972 citiri

Ministerul Finantelor Publice a dat aviz negativ cererii Ministerului Economiei si Comertului de stergere a datoriilor Termoelectrica, care se ridica in prezent la 800 milioane euro, a declarat, luni, secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Catalin Doica."Daca ministrul Seres obtine aviz de la Consiliul Concurentei si de la Comisia Europeana, atunci vom mai discuta", a explicat Doica.

Pentru a salva societatea de la faliment, Ministerul Economiei si Comertului (MEC), actionarul majoritar al Termoelectrica, a transmis, la inceputul lunii mai, la Consiliul Concurentei o notificare in vederea autorizarii stergerii datoriilor bugetare ale companiei.

Termoelectrica se afla intr-o situatie financiara dezastruoasa, din cauza datoriilor acumulate in timp, care au ajuns la ora actuala la circa 1,2 miliarde de euro. Din aceasta suma, 800 de milioane de euro sunt datorii acumulate la stat, diferenta reprezentand-o datoriile comerciale, adica imprumuturile contractate de companie pentru achizitia de combustibili.

Potrivit declaratiilor de la inceputul lunii august ale ministrului Economiei, Codrut Seres, oficialii Comisiei Europene si-au dat acordul de principiu pentru ca Termoelectrica sa beneficieze de stergerea datoriilor istorice, insa decizia finala apartine autoritatii de

NewsIn