Firmele germane au investit 2 miliarde euro in Romania

Miercuri, 05 Decembrie 2007, ora 14:56
1119 citiri
Firmele germane au investit 2 miliarde euro in Romania

Firmele germane din Romania au investit pana in prezent doua miliarde de euro in afacerile de pe piata romaneasca, a declarat marti, pentru Rompres, presedintele Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane, Marko Walde.

'Pe piata din Romania functioneaza circa 14.000 de firme germane, care au realizat investitii de doua miliarde euro', a afirmat presedintele CCIRG.
De asemenea, acesta a subliniat faptul ca firmele germane trebuie sa fie constiente de potentialul ridicat al pietei romanesti.

'Cele mai atragatoare domenii de pe piata romaneasca sunt segmentele retail, constructii pentru infrastructura si rezidentiale, turismul, precum si distributia in toate domeniile', a afirmat Walde.

Presedintele Camerei de Comert Romano-Germane a precizat ca pe parcursul anului 2008 vor avea loc multe multe delegatii germane care vor prospecta piata romaneasca. in prezent, firmele germane au aproximativ 22 de milioane potentiali clienti, potrivit lui Marko Walde, care ocupa functia de presedinte al Camerei de Comert si Industrie Romano-germane de la 1 decembrie 2007.

In ceea ce priveste relatiile economice si politice romano-germane, ambasadorul Germaniei la Bucuresti, Roland Lohkamp, a declarat ca 'Germania a contribuit in mod constructiv, dar critic in acelasi timp, la dezvoltarea Romaniei. Oamenii politici germani au criticat de multe ori Romania, dar au facut-o intr-un mod constructiv. Acestia vor continua aceeasi politica fata de Romania'.

Diplomatul german a precizat ca Germania se afla pe primul loc in ceea ce priveste relatiile comerciale cu Romania.

'Romania nu este cunoscuta suficient in vestul Europei. Ignoranta cu privire la Romania duce la unele temeri exprimate regretabil in ultimele saptamani. Germania va sprijini Romania in dezvoltarea sa ca membru al Uniunii Europene, tinand cont ca este o piata mare, amplasata interesant in Europa.Pentru progres, sunt necesare reforme politice si economice', a spus ambasadorul german.

Bloombiz.ro Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.