Garda Financiara a atras 5,2 milioane lei la bugetul de stat

Marti, 21 Iulie 2009, ora 11:30
1143 citiri
Garda Financiara a atras 5,2 milioane lei la bugetul de stat

Garda Financiara a derulat 4.079 de controale in perioada 13-17 iulie, in urma carora a atras la bugetul de stat sume suplimentare de 5,22 milioane lei si a confiscat bunuri de 281.627 lei, a anuntat marti Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF),informeaza Newsin.

Din sumele atrase au fost incasate 2,64 milioane lei, in timp ce bunurile confiscate reprezentau 36.877 pachete tigari si 1.937 litri alcool si bauturi alcoolice.

Din totalul actelor de control incheiate, 53 de dosare au fost inaintate organelor de urmarire penala, pentru un prejudiciu in valoare totala de 36,7 milioane lei.

De asemenea, Garda Financiara a dispus inchiderea a 112 unitati, iar 28 de unitati au fost suspendate.

"Actiunile de control desfasurate de comisarii Garzii Financiare au vizat respectarea disciplinei financiar-fiscale, a normelor de comert, precum si realitatea si legalitatea operatiunilor comerciale", se mai arata in comunicat.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala este organ de specialitate al administratiei publice centrale, aflat in subordinea Ministerului Finantelor Publice (MFP), in cadrul careia functioneaza Garda Financiara, Autoritatea Nationala a Vamilor, directiile generale ale finantelor publice judetene, Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti si Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#garda financiara, #comert, #control, #bunuri confiscate , #Comert