Hipermarketurile ameninta ca nu ieftinesc alimentele

Miercuri, 09 Decembrie 2009, ora 11:41
1345 citiri
Hipermarketurile ameninta ca nu ieftinesc alimentele

Stabilirea termenelor de plata fixe catre furnizori nu le convine marilor magazine, retailerii din Romania amenintand ca vor contesta Legea comertului si ca nu vor ieftini alimentele.

Marile lanturi de retail au gasit deja chichite Legii 321/2009, cunoscuta si sub denumirile de "Legea comertului" sau "Codul de bune practici" si spun ca aceasta nu va putea fi aplicata in totalitate.

Retailerii au depus in Parlament o cerere de amendare a pasajului din lege care impune termene maxime de plata a furnizorilor, care variaza intre 12 si 35 de zile, in functie de natura produselor, in caz contrar urmand sa plateasca penalitati.

Adevarul remarca faptul ca, potrivit noii legi, comerciantii nu vor mai avea dreptul sa impuna furnizorilor sa-si vanda produsele la un pret egal sau mai mic altor comercianti, iar delistarea unui produs de la raft poate fi facuta doar cu o notificare prealabila cu doua luni a furnizorului.

Potrivit noii legi, vor disparea taxa de deschidere de magazine, cuprinsa intre 1.000 de euro si 15.000 de euro, precum si cea solicitata pentru modernizarea acestora, de 1.000 - 5.000 de euro.

Nu vor disparea, insa, taxele de listare a produselor in raft, care pot ajunge chiar si la 15.000 de euro, in functie de fiecare comerciant in parte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#alimente, #comertului, #hipermarketurile, #legea, #produse , #Comert