INS: industria de constructii va fi afectata in urmatoarele trei luni

Luni, 28 Noiembrie 2011, ora 10:29
891 citiri
INS: industria de constructii va fi afectata in urmatoarele trei luni

Activitatea de constructii va inregistra pentru urmatoarele trei luni o scadere a volumului productiei de 38% si a numarului de salariati de 29%, potrivit datelor furnizate de catre Institutul National de Statistica (INS).

In urmatoarele trei luni stocul de contracte si comenzi din industria de constrcutii va scadea cu 35%, potrivit datelor INS, citate de catre NewsIn.

In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii, se preconizeaza o stabilitate a acestora.

Informatiile au fost obtinute de catre INS in urma unui sondaj efectuat in luna noiembrie in randul managerilor din industria de constructii.

Numarul autorizatiior de construire scade

Numarul autorizatiilor de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale a scazut in primele zece luni din 2011 cu 6,3%, la 33.936, fata de perioada corespunzatoare a anului precedent.

Scaderi s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Nord-Est (-944 autorizatii), Sud-Muntenia (-852 autorizatii), Centru (-481 autorizatii), Sud-Vest Oltenia (-304 autorizatii) si Vest (-160 autorizatii), iar cresteri in Nord-Vest (+253 autorizatii), Bucuresti-Ilfov (+138 autorizatii) si Sud-Est (+64 autorizatii).

Fata de aceeasi luna a anului precedent se remarca o scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale (-463 autorizatii), scaderi semnificative inregistrandu-se in regiunile de dezvoltare Nord-Est (-214 autorizatii), Nord-Vest (-75 autorizatii), Sud-Muntenia (-71 autorizatii) si Centru (-66 autorizatii).

In regiunea de dezvoltare Bucuresti-Ilfov s-a inregistrat aproape acelasi numar de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale, fata de luna octombrie 2010.

#scadere servicii, #scadere comert constructii , #Comert